Opettaminen

Olen saanut opiskella itämaista lääke- ja hoitotiedettä vuodesta 1991 lähtien hyvin monilta eri näkökannoilta ja tarpeen ilmetessä olen valmis jakamaan tätä Perinteen tietoa eteenpäin.

Olen saanut vuonna 2001 Neijing-koulun perustajalta tri J.L. Padillalta luvan opettaa hänen välittämäänsä hoitoperinnettä. Sittemmin olen saanut oppia monilta muiltakin perinteen suunnilta, joista olen poiminut oman kokemukseni perustalta omaan hoitamistapaani sopivat menetelmät.

Tässä muutamia mahdollisia opetus-ja luentoaiheita:

Tämä vanha merkki kuvaa kontemplatiivisen meditaation energeettistä prosessia. Väijyvän tiikerin valppaustilassa ollen sisäinen rauha syntyy luonnostaan essenssin perusvoiman,, sydämen ja mielen yhdistyessä. LH

MEDITAATIO on ikiaikainen menetelmä, jonka avulla ihminen on pyrkinyt hiljentämään mielensä ja saamaan sydämen ja järjen välille sopusointuisen yhteyden. meditaatiota voidaan harjoittaa lukemattomin tavoin, takan ääressä tulta tuijottaen, ojanpenkalla heinää pureskellen tai metsässä kävellen. Perinteisesti se on hiljentymistä, henkitykseen keskittymistä, rauhoittumista, jolloin kehon energiat voivat uusiutua, voimaantua ja mieli kirkastua. Oma koulutuslinjani Neijing-koulussa sisällytti jokaiseen opintopäivään meditaatiohetken tilan, jossa asetutaan läsnäolevaksi juuri kyseiseen hetkeen.

PARANTAVAT HENGITYSHARJOITUKSET ovat itämaisen hoitoperinteen ydintä. Niissä keskitytään liikuttamaan, aktivoimaan tai rauhoittamaan, tarpeen mukaan, erilaisia energeettisiä alueita kehossa. Itselleni mieleisimpiä ovat San Jiaon hengitysharjoitukset, joissa toimitaan kehon niin kaikkein fyysisimpien kuin henkisten ja psyykkisten tasojen kanssa tasapainon ja täyden elämästä nauttimisen mahdollistamiseksi.

Sydämen, Xin, ideogrammin kalligrafiset viivat ja niiden piirtämisjärjestys oppimassani Qi Gongissa. LH

IDEOGRAMMIEN QIGONG on yksi lukemattomista energian liikuttamismuodoist. Niitä on harjoitettu joissakin kunfu-lajeissa, mutta tri J.L. Padilla on ottanut sen mukaan terapeuttien peruskoulutukseen ja myös sairauksien hoitoon.

JULKAISEMANI JA SUOMENTAMANI KIRJAT. Olen suomentanut kaksi tri Padillan kirjaa ja julkaissut ne Alkimia Kustannus -yritykseni kautta (www.alkimiakustannus.org). Tämän alan kirjallisuuden suomentaminen edellyttää syvällistä aiheeseen paneutumista, joten pystyn kertomaan niistä varsin perusteellisesti.

  •  Kuolemattomuuden alkimia, joka kertoo itsehoitomenetelmistä, joiden avulla jokainen  voi itse tasapainottaa kehoaan akuhieronnalla ja hengitysharjoituksin. 240 s.
  •  Henkäyksen taiteella parantaminen, Perinteisen kiinalaisen lääketieteen perusteos on 695 -sivua sisältävä teos, joka kuvaa terapeutin peruskoulutuksen perusteet, joita opettaja luennoilla aukaisee ja selittää lisää. Tällaisenaankin kirja on kuitenkin jo valtava tietolähde.

Ota minuun yhteyttä puhelimitse, puh. +358 50 591 4791 tai sähköpostin kautta tahtihelmi@gmail.com ja kerro tarpeesi. Katsotaan yhdessä, voinko tarjota sinulle jotain apua  tietotaitoni avulla.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaista AKUPUNKTIOTA Porvoossa