Opettaminen

Olen saanut opiskella itämaista lääke- ja hoitotiedettä vuodesta 1991 lähtien hyvin monilta eri näkökannoilta ja tarpeen ilmetessä olen valmis jakamaan tätä perinteen tietoa eteenpäin.

Olen saanut vuonna 2001 Neijing-koulun perustajalta tri J.L. Padillalta luvan opettaa hänen välittämäänsä hoitoperinnettä. Sittemmin olen saanut oppia monilta muiltakin perinteen suunnilta, joista olen poiminut oman kokemukseni perustalta omaan hoitamistapaani sopivat menetelmät.

Tässä muutamia mahdollisia opetus-ja luentoaiheita:

Tämä vanha merkki kuvaa kontemplatiivisen meditaation energeettistä prosessia. Väijyvän tiikerin valppaustilassa ollen sisäinen rauha syntyy luonnostaan essenssin perusvoiman,, sydämen ja mielen yhdistyessä. Kalligrafia: Haruka Terao

 

MEDITAATIO on ikiaikainen menetelmä, jonka avulla ihminen on pyrkinyt hiljentämään mielensä ja saamaan sydämen ja järjen välille sopusointuisen yhteyden. meditaatiota voidaan harjoittaa lukemattomin tavoin, takan ääressä tulta tuijottaen, ojanpenkalla heinää pureskellen tai metsässä kävellen. Perinteisesti se on hiljentymistä, hengitykseen keskittymistä, rauhoittumista, jolloin kehon energiat voivat uusiutua, vahvistua, tasapainottua ja mielikin kirkastua. Oma koulutuslinjani Neijing-koulussa sisällytti jokaiseen opintopäivään meditaatiohetken tilan, jossa asetutaan läsnäolevaksi juuri kyseiseen hetkeen.

 

PARANTAVAT HENGITYSHARJOITUKSET ovat itämaisen hoitoperinteen ydintä. Niissä keskitytään liikuttamaan, aktivoimaan tai rauhoittamaan, tarpeen mukaan, erilaisia energeettisiä alueita kehossa. Itselleni mieleisimpiä ovat San Jiaon hengitysharjoitukset, joissa toimitaan kehon niin kaikkein fyysisimpien kuin henkisten ja psyykkisten tasojen kanssa tasapainon ja täyden elämästä nauttimisen mahdollistamiseksi.

Sydämen, Xin, ideogrammi. Sydämen merkin tekeminen Qi Gong -harjoituksen avulla on vahvasti hoitavaa. Kalligrafia: Haruka Terao

 

 

IDEOGRAMMIEN QIGONG on yksi lukemattomista energian liikuttamisen muodoista. Niitä on harjoitettu joissakin kunfu-lajeissa, mutta tri J.L. Padilla on ottanut sen mukaan terapeuttien peruskoulutukseen ja myös sairauksien hoitoon.

 

 

 

Näitä saa omakseen osoitteesta www.alkimiakustannus.org.

JULKAISEMANI JA SUOMENTAMANI KIRJAT tarjoavat kymmeniä luentoaiheita.

Olen suomentanut kaksi espanjalaisen alan mestarillisen taitajan ja opettajani tri Jose Luis Padilla Corralin kirjaa ja julkaissut ne Alkimia Kustannus -yritykseni kautta (www.alkimiakustannus.org). Tämän alan kirjallisuuden suomentaminen edellyttää syvällistä aiheeseen paneutumista, joten pystyn kertomaan niistä varsin perusteellisesti.

  •  Kuolemattomuuden alkimia, joka kertoo itsehoitomenetelmistä, joiden avulla jokainen  voi itse tasapainottaa kehoaan akuhieronnalla ja hengitysharjoituksin. 240 s.
  •  Henkäyksen taiteella parantaminen, Perinteisen kiinalaisen lääketieteen perusteos on 695 -sivua sisältävä teos, joka kuvaa terapeutin peruskoulutuksen perusteet, joita opettaja luennoilla aukaisee ja selittää lisää. Tällaisenaankin kirja on kuitenkin jo valtava tietolähde.

Lisäksi olen kirjoittanut ja julkaisut oman erikoistumisalani, mielen tuskien ja vapautumisen hoitamisen mahdollisuuksia avaavan kirjan. Teoksessa riittäisi luentoaiheita vaikka moneen seminaarisarjaan.

  • Höyhtyä, Linnin: PIINOISTA VAPAUTEEN – mielen, sielun ja hengen hoitoa kiinalaisella lääketieteellä, Alkimia Kustannus 2020.  Tässä mielen, psyyken ja henkisen puolen kiinalaisen lääketieteen hoitojen teoriaa, potilastapauksia ja käytännön hengitysharjoituksia käsittelevässä 930-sivuisessa teoksessa on tasoja akupunktion opiskelijoille ja ammattilaisille, mutta myös mielen ja henkisyyden tasoista kiinnostuneille. Käytännölliset harjoituksia avaavat valokuvat ja kiinankielisten merkkien kalligrafiat (kunnia niistä kuuluu Haruka Teraolle) kruunaavat kirjan ulkoasun.

 

Vast’ikään sain kertoa kokonaisen viikonlopun verran paljon tutkimastani aiheesta, traumojen hoidosta akupunktion avulla Oulun Akukoulussa.  Piinoista vapauteen – kirjani oli siellä oppimateriaalina. Tässä pari kuvaa yhteisistä hetkistämme. Käytäntö ja teoria kulki käsi kädessä läpi koko viikonlopun.

Oulun Akukoulussa 8/2022 pidetyn Aavepisteitä ja traumojen hoitoa käsittelevässä seminaarissa oli näin valoisaa. Kiitos ihanat kollegat!
Miten ihana onkaan saada kirjoittaa omistuskirjoituksia kun saa kohdata lukijan kasvotusten! Ja mikä ilo oli luennoida omasta kirjasta…
Kollega Anne Oikarisen ihana kiitos Oulun seminaarista. Yhdistämällä tietomme ja kokemuksemme voimme auttaa ja ymmärtää niin paljon enemmän.

 

OTA MINUUN YHTEYTTÄ puhelimitse, puh. +358 50 591 4791 tai sähköpostin kautta tahtihelmi@gmail.com ja kerro tarpeesi. Mietitään yhdessä, millaisen seminaarin tai luennon sinä ja kohdeyleisösi tarvitsevat.

 

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaista AKUPUNKTIOTA Porvoossa