Aavepisteiltä apua vapautumiseen

Olen tutkinut muutaman vuoden muinaiseen kiinalaiseen hoitoperinteeseen kuuluvaa psyykkisten, henkisten ja neurologisten sairauksien hoitomuotoa, niin kutsuttujen Aavepisteiden monitasoista maailmaa.

Kertoman mukaan muinoin, noin 2500 vuotta sitten, mainitsi kiinalainen lääkäri nimeltään Bian Que uuden pisteryhmän, joilla voitiin saada ihminen vapautumaan oudoista oireista ja käytöstavoista. Pisteitä yhdisti Gui- merkki, joka tavallisimmin käännetään sanalla ”aave”. Se tarkoittaa myös piilossa olevaa vahingollista tai haitallista vaikutusta, kuoleman jälkeistä kehotonta sielua, jopa pahantahtoista henkeä. Tuolloin näitä pisteitä käytettiin syvissä häiriötiloissa, joissa ihminen muuttui kummalliseksi, kuten psykiatrisissa vakavissa sairauksissa (psykoosi, skitsofrenia, masennus, itsetuhoisuus), mutta myös epilepsiassa, hermostollisissa häiriöissä kuten vapinoissa, tärinöissä, unettomuudessa jne. Ihminen saattoi vaikuttaa kuin ”riivatulta”. Hän ei ollut oma itsensä, puhui hulluja, käyttäytyi oudosti, oli kuin jonkun toisen ohjaama.

Ajan myötä näiden aavepisteiden käyttömahdollisuudet laajenivat ja ymmärrettiin, että ihmisen vakavan sairastumisen takana oli usein tunteiden ja henkisen puolen salpauma. Ihminen oli jäänyt kiinni johonkin asiaan, tapahtumaan tai henkilöön, mikä haitallisesti esti häntä etenemästä elämässä. Usein kyseessä voi olla pakkomielle, muisto, katkeruus tai syvä pelko.  Asiasta oli tullut ”mörkö” tai ”luuranko vaatekaapissa”, ”aave”, joka kummittelee ihmisen  elämässä pitäen hänet kiinni kahleissaan. Nämä ovat todellakin haitallisia ja vahingollisia piilossa olevia vaikutuksia, jotka estävät ihmistä nauttimasta elämästään. Tuo ”mörkö” valtaa mielen ja pitää otteessaan. Näitä salpaumia voidaan monessa tapauksessa kutsua myös rajujen elämäntapahtumien aiheuttamiksi traumoiksi, asioiksi, jotka ovat ylittäneet ihmisen sietokyvyn ja jättäneet häneen jälkensä.

Gui-sielu

Aavepisteiden avulla hoitaminen on aivan oma tasonsa, jossa on omat erityispiirteensä.  Ihmisen oireet, hänen pulssinsa, silmien valo, sanat ja kokemukset pulssin kertoman lisäksi voivat ohjata tämän hoitotason valintaan. Mikäli ongelman ytimessä on ollut tämän tason vaiva on hoidon tavallinen vaikutus todella vahva ja vapauttava.

On kuitenkin olennaista muistaa se, että jotain on ollut vajaana tai epätasapainossa, jos tällainen ongelma on päässyt syntymään. Häiritsevien salpaumien poistamisen jälkeen tulee vahvistaa ihmistä pysymään ehjänä, kokonaisena ja aitona itsenään. Tätä varten tulee hoidossa ja ihmisen omassa elämässä ottaa ensisijaisen tärkeäksi tavoitteeksi oman elämän tien toteutuksen vahvistaminen. Tähän perinteinen kiinalainen lääketiede tarjoaa monia mahdollisuuksia. Tulee vahvistaa yhteys omaan sisimpään ja sen jatkuvaan johdatukseen. Tulee saada tunteet harmoniaan ja niiden ilmaisu totuudenmukaiseksi. Tulee vahvistaa henkistä yhteyttä taivaallisen elämän Voimaan ja hyvin konkreettisesti meitä ylläpitävään maan voimaan, myös säätiloihin ja jopa muihin ihmisiinkin. Ilman näitä tasoja ihminen ei ole kokonainen. Tätä vahvistusta ei voi tehdä vain vastaanotolla hoidoissa ”juosten” vaan ihmisen tulee itse osallistua oman tuntevan sielunsa ja henkensä vahvistamiseen. Tässä voivat auttaa meditaatio, kontemplaatio, rukous,  luontoyhteys, Qi Gong ja muut vastaavat menetelmät, joilla ihmisen olemuksen eri tasot harmonisoituvat ja vahvistuvat.

Olen pitänyt aiheesta viikonlopun pituisen seminaarin Tampereen Neijing-koulussa. Myös Helsingin Neijing-koulu ja Oulun Akukoulu ovat saaneet kuulla seminaarini.

Olen kirjoittanut kirjan tästä aavepisteiden aiheesta sekä ihmisen sielun ja hengen vapauttamisesta. Kirjani PIINOISTA VAPAUTEEN – mielen, sielun ja hengen hoitoa kiinalaisella lääketieteellä julkaistiin keväällä 2020.

Kirjaa voi ostaa Tähtihelmi-vastaanotoltani tai toisen yritykseni, Alkimia Kustannuksen kautta, www.alkimiakustannus.org.

Tästä tietokirjasta löytyy kiinalaisen lääketieteen filosofiaa, mentaaliset ja henkiset hoitopisteet, hengitysharjoituksia ja noin 1500 hakusanaa hoitoindikaatioineen. Sivuja löytyy 930 kpl.
Oulun Akukoulussa, elokuussa 2022, ihmisen tuskista vapautumisen teemoissa. Kuten kuvan tunnelmasta näette, toivoa on!

Hiljentyminen ja meditaatio parantavat

Perinteisessä kiinalaisessa hoitoperinteessä ihmisen mieli liitetään saumattomasti yhteen kehon fyysiseen kokonaisuuteen. Ei ole erillistä kehoa, psyykeä, mieltä tai henkisyyttä. Kaikki ovat yhtä. Jos keho valittaa, se tuntuu mielessä. Jos mieli lentää kirkkaudessa, se tuntuu kehossa. Jos rakastat, suret, murehdit tai unelmoit, sen tuntee koko kehosi.

Yksi itämaisen perinteenkin yksinkertaisimpia ja syvällisimpiä koko olemuksen hoitokeinoja on hiljentyminen, meditaatio tai kontemplaatio. Suomen kielellä käytetään myös miestiskely -nimitystä tälle asialle, mutta en koe tämän sanan kuvaavan asiaa ydintä hyvin.

Usein kivun, sairauden tai kärsimyksen ilmetessä tulemme levottomiksi, kärsimättömiksi, tuskaisiksi tai sitten lannistumme, supistumme kokoon, sukellamme surkeuteen. Yksi apukeino on pysähtyminen, läsnäolo, oman itsen ja maailman viestien kuuntelu, rauhoittuminen. Pelkkä oleminen hetkessä ja syvä hengitys auttavat. Kokeile.

Olet ”human being”. Opi olemaan.

Meditaation ideogrammissa, kiinankielisessä asian ideaa kuvaavassa kirjoitusasussa, Chen Lu. Chen -merkissä kuvataan pimeyteen sulkeltamista, sinne katoamista, peitettyyn sisälle menemistä, antautumista, tunteiden hallintaa. Tämä merkki muodostuu veden virtausta kuvaavasta osasta ja toisesta merkistä, jossa ihminen kävelee ulos suljetusta tilasta.

Kontemmplaatio, syvä mietiskely, hiljentynyt ajatus.

Lu kuvaa nykyisessä kirjoitusasussaan ajattelua, harkitsemista tai mietiskelyä, mutta jos tutkimme merkin vanhemman kirjoitusasun ideaa saamme selville paljon muuta. Siinä näemme olennon, joka on kuin tiikeri saalista vaaniessaan. Hän on valpas, liikkumatta, läsnä. Hän on näkymätön, kuulumaton, hajuton… ei häiritse ketään. Hänen sisällään tunteet, ajatukset ja ideat virtaavat saavuttaen sydämen ja aivot. Syvimmät voimamme, tunteet ja emootiot virtaavat sisimmästä sydämeen, käistellään siellä ja talletaan (tarvittaessa) aivoihin.

Lu-ideogrammi vanhassa kirjoitusmuodossa.

Ollessaan ulkoisessa kehossaan valpas, liikkumaton, häiritsemätön saa syvän hengityksen kautta myös sisin rauhan ja yhteyden koko kehon kokonaisuuteen. Tällöin ihmisen henkikin voi lentää, kontrolloimattomasti myrskyävien ajatusten ja tunteiden kaaoksesta vapauduttuaan, kauas kehon rajallisen muodon ulkopuolelle, aikaan ajattomaan, luovuuden voimaannuttavaan tilaan, yhteyteen Kaikkeuden kanssa.

Meditaatio tai vielä oikeammin kontemplaatio on ihmisen ilmainen ja luontainen voimavara. Siinä asuu läsnäolon voima, elämän ytimen kanssa yhtä olemisen kokemus.

Kontemplaatiossa asetut vain olemaan, hengittämään, rauhoittumaan. Päätät päästää irti arvostelusta, asioihin vaikuttamisesta. Avaudut olemaan auki. Avaat aistisi, herkistyt olemaan. Hiljaa. Liikkumatta. Olet vaan. Läsnä.

Yksinkertainen johdanto meditaatiohetkeen voisi olla tällainen:

Ota istuma-asento, jossa voit olla liikkumatta.

Pidä selkäsi suorana.

Ojenna niskasi suoraksi kannattelemaan päätäsi. Anna päälaen suuntautua ylöspäin aivan kuin se roikkuisi langasta, marionetin tavoin, taivaista.

Rentouta hartiat.

Anna käsien lasekutua oman painonsa avulla syliin tai polville.

Avaa kämmenet ja suunta ne ylöspäin avoimuuden merkkinä.

Hengitä syvään alavatsaan. Sisäänhengittäessä anna alavatsan pullistua lemepeästi ulos. Pidätä hengitystä hetki alhaalla. Hengitä sitten ulos lempeästi, hitaasti, pakottamatta.

Annan hengityksen muodostaman aaltoilun jatkua.

Tunne tyhjentymisen ja täyttymisen aiheuttama keinutus sinussa.

Saat sisäänhengityksessä ilmaa, voimaa, happea.

Sitten annat itsesi uloshengityksessä maailmalle.

Hengitysten määrän lisääntyessä rauhasi syvenee, sisimpäsi levollistuu ja kehosi lakkaa panikoimasta liikkumattomuutta vastaan.

Jos jotain nousee mieleesi, anna sen mennä. Kuin pilvet taivalla tai syksyn lehden joen pinnalla anna ajatusten ja tunteiden mennä. Niitä ei tarvitse miettiä. Niitä ei tarvitse havainnoida. Niitä ei tarvitse varastoida. Niitä ei tarvitse selittää.

Ole vain. Ole vain. Ole vain.

Kaikki rauhoittuu. Koko olemus tasapainottuu. Ajan kanssa. Hetki kerrallaan.

Minulla on tekeillä kirja meditatiosta, kontemplaatiosta ja erilaisista oppmistani hengitysharjoituksista. Kirjaan sisältyy myös yksinkertaisia, mutta aina niin syvällisiä Qi Gong -harjoituksia.

Meditaatio, istuvassa muodossaan voitaisiin nimetä hiljentymisen Qi Gongiksi, sillä Qi Gong on taitoa liikuttaa sisäistä elämän henkäystä järjestellen sen uudelleen kohti rauhaa, levollisuutta ja terveyttä. Ulkoinen Qi Gong,  liikkuva Qi Gong on samaa, tehtynä joko istuma-asennossa liikkeen avulla tai sitten jaloillaan ollen.

Kun on aika ja Alkimia Kustannuksen edelliset kirjat ovat myyneet tarpeeksi voin julkaista tämän ensimmäisen aivan itse kokoamani ja kirjoittamani kirjan. Jos haluat tukea tätä itämaisen perinteen itsehoitokeinojen julkaisemista suomen kielellä, voit ostaa kirjojani joko osoitteesta www.alkimiakustannus.org tai hoitovastaanotoltani Tähtihelmestä, Porvoosta.

Stressistä rauhaan

Jokunen aika sitten, vuosi tai kaksi takaperin,  heräsin aamuisin toinen leukapieli kipeänä. Tila paheni aamu aamulta. Lopulta kipu ei hellittänyt koko päivänä.  Syöminen oli vaikeaa, Särkylääkkeet auttoivat vain hetken samoin kuin akupunktioneulat. Leuan sai pahimmillaan auki vain käsin auttamalla. Juhlapyhinä löysin itseni etsimästä päivystävää hammaslääkäriä.

Lääkärin tutkimuksien perusteella minulla ei ollut mädäntyviä viisaudenhampaiden juuria vaan kireät leukalihakset. Hän sanoi mielellään tekevänsä minulle purentatuet, kunhan varaisimme seuraavan ajan. Minä kysyin häntä silmiin katsoen: ”Eikö tärkeämpää olisi selvittää, että MIKÄ MINUA STRESSAA niin paljon, että puren hampaitani yhteen öisin?” Lääkäri katsoi minua aivan hämmästyksestä äimistyneenä: ”Se on kovin vaikeaa.” ja antoi minulla paperin, jossa neuvottaisiin leukojen jumppausohjeita. Itseni kipeäksi kassalla maksettuani, päätin hoitaa homman omin toimin.

Lääkärille asettamani kysymys oli toki asiattoman suorasukainen, mutta sen takana oli oma ammattini. Kun kiinalaisen lääketieteen vastaanotolle tulee ihminen vaivansa kera, pyrimme selvittämään ihmisen elämäntilanteen ja terveyden kokonaiskuvan. Miten vaiva alkoi, mitä elämässä tapahtui siihen aikaan, mitä vaivoja hänellä on ollut tätä ennen, mistä keinoista hän on saanut apua jne.  Leukojen jumppaohjeilla ei ole mitään mieltä, jos jatkaisin samaa kirskuttelua yön toisensa perään.

Opiskellessani kiinalaista hoitoperinnettä tri José Luis Padillan johdolla olen saanut oppia lukemattomia erilaisia stressin hoito-ohjeita, onhan stressi yksi vitsauksemme ja kansantautimme. Yksi niistä hoidoista avasi minulle henkilökohtaisesti oven stressistä rauhaan pääsemiseen. Tässä yhteenveto  siitä näkemyksestä.

Ihminen elää koko ajan  sisällä monissa eri maailmoissa. Ensinnäkin on se maailma, jossa olen sisällä, jossa elän: planeetta, oma maani, kulttuurini uskomuksineen, yhteiskunta, perhe, sukupuoliroolit, työ… Toiseksi on se maailma tai tapa elää, jossa minä haluaisin elää ja olla.  Kolmanneksi on henkisen olemassaolon  maailma, joka liittyy koko ihmiskunnan olemisen tehtävään, intuitioon omasta paikastani, vaistomaseen tietoon ja taitoon kuunnella Hengen viestiä juuri minun sydämessäni.

Yksi stressin syntymisen suuri syy on se, että ihminen ei osaa yhdistää näitä maailmoja ja alkaa taistella niitä kaikkia tai vaikka vain yhtä vastaan. Hän saattaa jopa kokonaan kieltää jonkun niiden läsnäolon, tavallisimmin unelmiensa maailman tai henkisen olemassaolonsa.

Kärjistetysti kieltäminen ilmenisi vaikka näin: ”Minä hankin kaiken hyödyn minkä voin tästä planeetasta, muilla ei ole väliä, ei nyt eikä myöhemmin.” ”Minulla ei ole elämän tehtävää, synnyn, kasvan, lisäännyn ja kuolen niin kuin mikä tahansa muu eläin.” ”Olen lihaa, hikeä ja verta. Tähän pakettiin ei henkisiä humpuukeja tarvita”. ”Olen syntynyt naiseksi, mikä tarkoittaa että en voi elää ilman mieskumppania. Muuten olen epäkelpo.”  ”Haluaisin laulaa, mutta opettaja sanoi etten osaa”. ”En usko kehenkään muuhun kuin itseeni, minulle ei tarvi mestarien tulla mitään selittämään”.

Aika kireää puhetta, mutta varsin tuttua, eikös?

Kaikki nämä ristiriidat ja todellisuuksien loputtomien vaihtoehtojen kieltäminen luovat kehossa epätasapainoa ja kireyttä, joista seuraa eritasoisia väkivaltaisuuden ilmenemismuotoja.  Ilmenee konflikteja hyvin monella elämän alalla. Tästä seuraa ”taistelu” kehon sisällä tai ulkoisia estäjiä vastaan, jolloin elämä on kaikkea muuta kuin elämisen riemua!

Alkava stressitila ilmenee ahdistuneisuutena, hermostuneisuutena ja levottomuutena. Ihminen tunnistaa ehkä syyn tilaansa: työ, perhe, koulu, parisuhde, projekti, mutta oireet ovat vielä vain psyykkisiä.

Seuraavaksi ilmenee selviä tunnetiloihin liittyviä fyysisiä oireita, psykosomaattista oireilua. Tällaisia voivat olla sydämen tiheälyöntisyys, korkea verenpaine, rytmihäiriöt, päänsäryt, migreeni, unettomuus, ohutsuolen haavautuminen, paksusuolen ärtymystila tai korvien soiminen. Häiriöt ilmenevät ärtymyksen ja kireyden aikakausina, ulkoisen tai sisäisen paineen lisääntyessä,  mutta helpottavat pitkillä lomilla tai tenttikausien ulkopuolella.

Stressitilan syvetessä ihmisen elinvoima alkaa hiipua, josta syystä henkilö tarvitsee piristeitä jaksaakseen. Hän kokee, ettei voi elää samoin kuin ennen. Entinen vauhti on liikaa. Ihmisessä ilmenee ärtyisyyttä ja usein hän ei nuku hyvin eikä myöskään virkisty unesta. Ruokahalua vaihtelee joko kokonaan kadoten tai sitten muuttuen määrättömäksi ruoan ahmimiseksi tai alkoholin liikakulutukseksi. Ihminen on levoton eikä koe voivansa toteuttaa tavoitteitaan ja unelmiaan. Hänen maailmansa romahtaa. Hän ei jaksa kantaa enää asioiden painoa harteillaan.

Kroonisessa vaiheessa elimistön hälytysmekanismit loppuvat. Ei kannata hälyttää kun tapahtumien pääosan esittäjä ei kuuntele sireenien ulvontaa. Tällöin ihminen voi siirtyä apaattiseen innottomuuden tilaan, jossa ”elämällä ei ole enää väliä”.  Hän toki elää vielä, mutta se ei ”tunnu” miltään. Tämä uupumustila on monesti jo lähellä masennuksen syvänteitä.

Yksi stressin hoitotapa eri olemassaolon maailmojen kanssa yhdessä elämisen näkökulmasta katsottuna voisi olla seuraava:

Elvytä ensiksi rauha ja sopusointu  siihen, kuinka elät ihmisenä tässä materiaalisessa maailmassa. Yritä ymmärtää ilman tappelua mitä ympärilläsi tapahtuu. Liuota pois aggressiivinen ajattelutapasi.

Toiseksi elvytä tietoisuutesi siitä, että mikä on sinun ikioma, sinun unelma elämäntapasi. Minä sinä haluaisit tehdä? Mikä on sinun unelmasi? Mitä sielusi ja sisimpäsi kaipaa? Ole tarkkana, ettet huijaa itseäsi kulttuurimme tai vaikka sukupuoliroolien  sanelemilla elämän malleilla.  Jos pystyt löytämään ideatasolla unelman, silloin se on myös mahdollista toteuttaa, sanoi Padilla hyvin voimaakkasti.  ”Sinun unelmasi on mahdollista toteuttaa!”. Kaikkea luomista edeltää immateriaalinen luominen idean kautta, ajatus, josta konkretisoituminen alkaa. Kun esimerkiksi sanot unelmasi ääneen, vaikka vain itsekseni, olet jo konkretisoimassa sitä.

Tong Xuaniani hieroessaan Padilla katsoi minua tiukasti silmiin ja sanoi: ”Sinun unelmasi on mahdollista toteuttaa!”

Ihmisen energeettisessä rakenteessa Du Main Kanava selkärangassa edustaa ihmisen ideaa. Sen vastaparina on konkreettista muotoa hallitseva Ren Mai Kanava, kehon etukeskilinjalla. Hiero Ren Main Kanavan avausvärähtelijää  Tong Xuan (7 Ke), avataksesi väylän unelmien materialisoitumiselle. Unelmien kokretisoimiselle. Immateriaalisen idean materian tuomiseksi. ”Unelmointi on tärkeää. Omista sille 5 minuuttia päivässä. Muista, että unelmissa ei ole mitään rajoja. Voit siirtyä sekunnissa palmun alle valtameren rannalle…”, sanoi Padilla.

Kolmanneksi tarvitset  stressistä vapautuaksesi oppaan, joka johdattaa sinua koko luomakunnan eri tasojen sisällä  toimiesasi ja eläessäsi. Opas on ihan omassa kehossasi, energeettisessä rakenteessasi. Sinun ei tarvitse etsiä sitä mistään, eikä maksaa sille viisaista lausunnoista.  Ihmistä johdattava opasvoima asuu selkärangassa, josta Padilla valitsi kolme värähtelijää: Ming Men, Shen Dao ja Tao Dao. Pisteet sijaitsevat selkärangassa napaa vastapäätä, lapaluiden välissä ja ylhäällä selässä, niskanikamien alapuolella. Näihin ei itse pääse käsiksi, mutta selän norjana pitäminen, nikama nikamalta sen taivuttelu ja akupunktiovärähtelyjen nimen toisto aktivoi toki näitä energian tiivistymäkohtia, jos et saa ketään hoitamaan niitä muuten.

Yhtenä näiden värähtelijöiden hoitovinkkinä perinteisen kiinalaisen lääketieteen ammattilaisille:

  • Hiero painellen yhtä aikaa nimettömällä Yang Shi ja peukalolla värähtelijää Xin Zhu. Luo yhteys värähtelijöiden välille.  San Jiao – ja Xin Bao Kanavat toimivat välittäjinä maallisten ja taivaallisten energioiden välissä. Niiden yhteistoiminta on edellytyksenä elämän ymmärtämiselle.
  • Seuraavaksi hiero Keuhkon Kanavan virtausta vastavirtaan, eli kyynärpäähän päin, värähtelijää Tong Xuan (Lie Que) vakaa intentio mielessäsi.  Avaat väylän unelmien konkretisoitumiselle.
  • Värähtelijät Ming Men, Shen Dao, Tao Dao: Lämmitä pisteet moksalla tai hiero niitä lämmittäen.

Stressistä vapautumisen yksi tie voisi siis olla seuraavanlainen: Taivaallinen meitä elävöittävä tuli herättää sisimmässämme Sydämen auttajan ymmärtämään ympäristöämme ja elämään sopusoinnussa sen kanssa. Näin ollen voimme herätä olemaan se salaperäinen olento, mitä unelmissamme kaipaamme ja voimme toteuttaa konkreettisesti unelmamme. Saamalla yhteyden omaan syntymäkohtaloomme ja astuessamme sen opastamalle tielle, pääsemme yhteyteen sielumme ja siellä asuvan rakkauden tien kanssa. Tällöin opimme ymmärtämään tunteidemme viestejä ja  sielumme rakkaudesta kumpuavia intohimoja, jolloin voimme astua sille tielle, jossa se mikä oli ennen, mutatoituu siksi, joka minun elämän tielleni kuuluu nyt. Mutaation tien avulla voimme myös erotella paremmin sen, mitkä asiat kuuluvat yhä elämääni ja mitkä voivat jo jäädä siitä pois. Tällä parantumisen tiellä kulkien palaamme yhteyteen elämän suuren palapelin kanssa ja lakkaamme taistelemasta sitä vastaan. Ja näin… pääsemme stressistä rauhaan.

Hammaslääkärin jälkeen vietin illan mietiskellen kireyteni syitä. Havaitsin, että kiristelyn lisäksi olin nukkunut huonosti ja potenut päänsärkyjä. Myös kuumat aallot olivat vaivanneet. Löysin monta keskeneräistä asiaa mieltäni vaivaamasta.  Aloin tehdä asioita yksi kerrallaan loppuun. Aloin sanoa sanomattomia sanoja. Irrottauduin ihmisuhteista, jotka eivät enää olleet ajankohtaisia. Aloin välittää itsestäni ja hyvinvoinnistani konkreettisesti. Mieli alkoi huojentua ja unikin syveni. Kalevalainen jäsenkorjaaja opetti pari leuanavausliikettä ja muutaman  päivän jälkeen jäytävä leuka- ja hammaskipuni oli poissa.

Tämä oli minun tieni rauhaan. Nyt tunnistan jo tämän uuden kehoni hälytystavan ja osaan kuunnella sitä nopeammin. Onneksi minulla on myös ystävä, joka tarpeen tullen muistuttaa kehoni viesteistä: ”Ethän uuvuta itseäsi uusissa projekteissasi, migreeni kertoo mielesi ylikuormittumisesta”. Niinpä  laitan tämän stressin rauhoittamisen viestin teille eteenpäin ja pidän tauon kirjoittamisesta lempisarjani jakson parissa. Ja kyllä… saatanpa ottaa lasillisen ouzoa, jonka toin yhdeltä unelmien johdattamalta matkalta. Ja… kaiken kukkuraksi, nautin tästä hetkestä. Nyt.

Elämän matkasta kiitollisena, vaistojeni avulla aavistellen olemassaolon loputtomia seikkailuja… unelmoin seuraavista liikuista!

9.9.2017

Linnin Höyhtyä

Sydämen voimaannuttamisesta

Itämaisen hoitoperinteen alkuperänä on siellä harjoitettu erittäin tarkka elämän seuraaminen, sen kontemploiminen ja siihen sulautuminen. Tietoa kerättiin, oivalluksia tehtiin ja niitä testattiin käytännössä elämässä ja hoitamisessa. Koottu ymmärrys ja saatu kokemus muodostivat aluksi suullisen perinteen, jota taitajat tai mestarilliset osaajat jakoivat niille, joiden he näkivät olevan oppimishaluisia ja perinteen tietoa kunnioittavia.  Tässä artikkelissa kuvaan yhden ainutlaatuisen suullisen opetushetken viestin.

Elämässä on välillä hetkiä, jolloin kauhu, tuska ja pelko yllättävät ja jolloin hyvyys vaikuttaa piiloutuvan.  Kehon keskeinen Elin, Sydän voi silloin särkyä pirstaleiksi kuvainnollisesti henkisestä tuskasta ja fyysisesti sydänlihaksen kouristuksesta ja hapen puutteesta johtuen.

Kolmetoista vuotta sitten olin tulkkaamassa opettajaani tri José Luis Padilla Corralia seminaarilla Espanjassa kun päivän katkaisi uutinen Venäjältä. Huomiota haluavat, terroria ihannoivat ryhmittymät olivat räjäytyksen keinoin siirtäneet suuren määrän lapsia tuonaikaisiin. Opettajani tuli järkyttyneenä luentosaliin 150 opiskelijan eteen ja kertoi tapahtuneen. ”Kuinka voi jaksaa elää, jos vietyään lapset aamulla tarhaan ei voi tietää saako heitä koskaan takaisin muutoin kuin ”möykkynä jauhelihaa”?  Kuinka voi jaksaa elää kun tällaista tapahtuu?” Musertavaa.

Sydämen valon säilyttäminen pimeyden ympäröidessä meidät on elintärkeää.

Tämän tapahtuman seurauksena saimme kokonaisvaltaisen sydänsairauksien hoidon ohjeen ja tässä artikkelissa kuvatun sydämen voimaannuttamisen opastuksen, joka on yhä tänäänkin tarpeen.

Sydän on kehon toiminnalle aivan keskeinen Elin. Se on koko energeettisen järjestelmän keskusta, joka saa informaation kaikesta siitä mitä kehon sisällä tapahtuu sen lisäksi, että se huolehtii verenkierrosta.

Itämaissa hallitsijan ajateltiin muinoin olevaan Taivaan voimiin aivan erityisessä yhteydessä. Heidän sanottiin olevan Taivaan voiman johdattamia, jopa ”Taivaan poikia”. Elimellisen Sydämen kerrotaan perinteessä olevan yhteydessä jumalalliseen tai taivaalliseen korkeampaan  opastavaan voimaan,  Henkeen. Sydän on Hengen (Ling) asuinsija. Henki muistuttaa ihmistä ihmisyydestä myös ideogramminsa (kiinankielisen kirjoitusasunsa) kautta. Se muistuttaa siitä, että olemme ikuisia elämän erilaisten olotilojen vaeltajia ja että meissä asuu sisällä rakkaus ja solidaarisuus kaikkea olevaa kohtaan. Lisäksi Hengen ytimessä on majoittuneena ihmisen inspiraatioon ja läheiseen kanssakäymiseen johdattava aistillinen, sensuaalinen tulen voima. Hengen kipinät näkyvät terveen ihmisen silmistä kauniina, vetovoimaisena loisteena.

Henki, Ling. Kalligrafia Linnin Höyhtyä, LH.

Tämä Henki, ihmisyyden universaali idea, kuiskii Sydämelle taivaallisia neuvoja opastaen, muistuttaen ihmisen elämän tehtävästä, auttaen valinnoissa ja taivaallisten arvojen säilyttämisessä. Tiedon välittämisessä auttaa Sydämen Mestari, keisarin viisas neuvonantaja ja suojelija, mikäli se itse on terve ja kuuliainen alamainen. On tosin tilanteita, joissa Sydämen Mestari alkaa kapinoida Sydäntä vastaan valheellisilla väittämillä ja voi olla taustavaikuttajana esimerkiksi autoimmuunien sairauksien synnyssä.

Sydämen henkinen funktio on ottaa sisäänsä hänelle tuleva informaatio, käsitellä se, rikastaa se valovoimaisella, taivaallisella Hengen tuomalla viisaudella ja hyveellä ja lähettää sitten viesti kansalle, jotta kansa (muu elimistö) osaa reagoida viisaudella  elämän tapahtumiin. Sydän antaa itsensä ja ymmärryksensä toisille.  Jos se ei anna itseään, koko järjestelmä menee sekaisin. Antamalla itsensä ja ymmärryksensä  toisille, se rakastaa. Antamalla itsensä toisille, se näyttää hyveensä.  Antamalla itsensä, se kasvattaa itsessään, Hengessään ja sielussaan rakkautta.

Tämä rakkauden ideaa kuvaava energian liike hoitaa myös Sydäntä. Ideogrammia vastaava äänne on ”Ai”. LH

Sydämen toimintaa auttaaksemme itsessämme, halutessamme hoitaa tai ennaltaehkäistä sydän- ja verisuonisairauksia, tulee meidän toimia kansaansa rakastavan keisarin tavoin. Sydämen tunne on ilo, elämisen ilo, joka näkyy valoisana keveytenä elämän tilanteissa. Se näkyy luottamuksena siihen, että elämä kantaa.  Elämän rakastaminen on Sydämen terveyden vaalimista. Älä hellitä rakastamasta. Älä katkaise hyveen, taiteen, luovuuden, huumorin ja innostuksen kasvattamisen ja ilmentämisen kierrettä, sillä ne hoivaavat Sydäntä.

Jotta Sydän voisi säilyttää vahvana tahtonsa jatkaa elämistä Elämän itsensä tähden on vahvistettava sekä sydämen Elintä että sen  henkistä tasoa. Lujan elämisen tahdon avulla Sydän kestää, ymmärtää ja voi sopeutua vahingoittumattomana väkivallankin kohdatessaan. Toisaalta jos sydän ei liikutu väkivallasta, se ei ole myöskään terve.  Lisäksi särkyneen ja horjuvan Keisarin arvokkuutta ja kunniallisuutta tulee tukea, hätätilassa jopa elvyttää sen arvo uudelleen.

Sydämen toimintaan vaikuttavat tietenkin lisäksi verisuonien kunto, veren oikeanlainen koostumus ja itse sydämen fyysinen toiminta pumppausrytmeineen jne. Tämän tri Padillan antaman Sydäntä kokonaisvaltaisesti elvyttävän hoidon sisältämät energian värähtelijöiden nimet ovat myös voimallisia. Muinaisessa perinteessä hoidoissa käytettävien pisteiden nimistä luotiin laulut. Toistamalla pisteiden nimiä mielessäsi tai ääneen voit resitoida Sydämen voimaannuttamisen hoitoa vaikka kaikilla kolmella tavalla:

  • Xue Hai, Gao Huang, Tai Yuan, Yin Ling Quan, Nei Guan, Da Bao, Tan Zhong, Jing Shi, Xin Shu, Shen Ting, Tong Li, Ling Dao, Tong Li, Shi Gong, Shen Men.
  • Veren Meri, Vitaaliset Keskukset, Taivaallisen Kartanon Pohjaton Syvyys, Yinisen Kukkulan Lähde, Sisäinen Puomi, Suuri Kietoutuja, Rehellisyyden Keskusta, Voiman Siirron Aloittaminen, Kuljettaa Tarjotakseen Sydämelle, Sallimuksen Palatsi,  Kommunikaatio Sisäisen kanssa, Hengen Tie, Kommunikaatio Sisäisen kanssa, Jadetemppelin Soiva Kivi, Hengen Ovi.
  • Pisteiden nimet avattuna funktioonsa. Laulun yksi viesti voisi olla seuraava:  Veren meri ja vitaaliset keskukset kuljettavat elinvoiman taivaallisen kartanon pohjattomaan syvyyteen ja Yinisen kukkulan lähteeseen. Sisäinen puomi aukeaa ja suuri kietoutuja avaa rinnassa sijaitsevan rehellisyyden keskustan, jolloin voiman siirto Sydämestä voi alkaa. Henkäystä kuljetetaan Sydämelle ja Sallimuksen palatsiin, jolloin syntyy kommunikaatio sisäisen kanssa. Sydän elvyttää kunniallisen arvokkuutensa Hengen osoittaman Tien viestin virratessa kommunikaatioon sisäisen kanssa, jolloin Jadetemppelin soiva kivi alkaa kumuta kolkutellen Sydämen Hengen ovella sitä herkästi herätellen.

Akupunktuurin ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen ammattilaiset tietävät muut edellä mainittujen pisteiden hoitotavat, joissa kaikissa, erityisesti Sydäntä hoidettaessa, toimitaan lempeydellä ja herkin toimintatavoin. Pelkkä näiden pisteiden hieronta on jo hyvin vaikuttavaa.

Sydämen puhtauden vaaliminen on vaikea tehtävä, sillä elämme valtamedian arvostamien uutisten pommituksessa joka ainoa hetki. Se mikä oli ennen kaukaista tai joskus historian havinassa tapahtunutta on nyt aivan iholla. Siksi Sydämen rauhan säilyttämiseen on todella tarvetta.

Tämä on ILOa vastaava merkki. Se kuvaa juhlivaa henkilöä, joka kantaa paperilyhtyä. Lyhdyn valo leviää ymäpäristöön synnyttäen sielläkin iloa. Sydämen ILO TARTTUU. LH

Sydäntä voimaannuttaa luottamus Elämään, vakaa tahto elää, ilo ja inspiraatio, huumori ja rakkaus… Sydämeen, aivan jokaiseen Sydämeen, on majoittuneena universaali RAKKAUS ELÄMÄÄN.

Vakaasti luottaen Sydämen voimaan,

Kerkkoossa 26.8.2017

Linnin Höyhtyä

 

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaista AKUPUNKTIOTA Porvoossa