Sydämen voimaannuttamisesta

Itämaisen hoitoperinteen alkuperänä on siellä harjoitettu erittäin tarkka elämän seuraaminen, sen kontemploiminen ja siihen sulautuminen. Tietoa kerättiin, oivalluksia tehtiin ja niitä testattiin käytännössä elämässä ja hoitamisessa. Koottu ymmärrys ja saatu kokemus muodostivat aluksi suullisen perinteen, jota taitajat tai mestarilliset osaajat jakoivat niille, joiden he näkivät olevan oppimishaluisia ja perinteen tietoa kunnioittavia.  Tässä artikkelissa kuvaan yhden ainutlaatuisen suullisen opetushetken viestin.

Elämässä on välillä hetkiä, jolloin kauhu, tuska ja pelko yllättävät ja jolloin hyvyys vaikuttaa piiloutuvan.  Kehon keskeinen Elin, Sydän voi silloin särkyä pirstaleiksi kuvainnollisesti henkisestä tuskasta ja fyysisesti sydänlihaksen kouristuksesta ja hapen puutteesta johtuen.

Kolmetoista vuotta sitten olin tulkkaamassa opettajaani tri José Luis Padilla Corralia seminaarilla Espanjassa kun päivän katkaisi uutinen Venäjältä. Huomiota haluavat, terroria ihannoivat ryhmittymät olivat räjäytyksen keinoin siirtäneet suuren määrän lapsia tuonaikaisiin. Opettajani tuli järkyttyneenä luentosaliin 150 opiskelijan eteen ja kertoi tapahtuneen. ”Kuinka voi jaksaa elää, jos vietyään lapset aamulla tarhaan ei voi tietää saako heitä koskaan takaisin muutoin kuin ”möykkynä jauhelihaa”?  Kuinka voi jaksaa elää kun tällaista tapahtuu?” Musertavaa.

Sydämen valon säilyttäminen pimeyden ympäröidessä meidät on elintärkeää.

Tämän tapahtuman seurauksena saimme kokonaisvaltaisen sydänsairauksien hoidon ohjeen ja tässä artikkelissa kuvatun sydämen voimaannuttamisen opastuksen, joka on yhä tänäänkin tarpeen.

Sydän on kehon toiminnalle aivan keskeinen Elin. Se on koko energeettisen järjestelmän keskusta, joka saa informaation kaikesta siitä mitä kehon sisällä tapahtuu sen lisäksi, että se huolehtii verenkierrosta.

Itämaissa hallitsijan ajateltiin muinoin olevaan Taivaan voimiin aivan erityisessä yhteydessä. Heidän sanottiin olevan Taivaan voiman johdattamia, jopa ”Taivaan poikia”. Elimellisen Sydämen kerrotaan perinteessä olevan yhteydessä jumalalliseen tai taivaalliseen korkeampaan  opastavaan voimaan,  Henkeen. Sydän on Hengen (Ling) asuinsija. Henki muistuttaa ihmistä ihmisyydestä myös ideogramminsa (kiinankielisen kirjoitusasunsa) kautta. Se muistuttaa siitä, että olemme ikuisia elämän erilaisten olotilojen vaeltajia ja että meissä asuu sisällä rakkaus ja solidaarisuus kaikkea olevaa kohtaan. Lisäksi Hengen ytimessä on majoittuneena ihmisen inspiraatioon ja läheiseen kanssakäymiseen johdattava aistillinen, sensuaalinen tulen voima. Hengen kipinät näkyvät terveen ihmisen silmistä kauniina, vetovoimaisena loisteena.

Henki, Ling. Kalligrafia Linnin Höyhtyä, LH.

Tämä Henki, ihmisyyden universaali idea, kuiskii Sydämelle taivaallisia neuvoja opastaen, muistuttaen ihmisen elämän tehtävästä, auttaen valinnoissa ja taivaallisten arvojen säilyttämisessä. Tiedon välittämisessä auttaa Sydämen Mestari, keisarin viisas neuvonantaja ja suojelija, mikäli se itse on terve ja kuuliainen alamainen. On tosin tilanteita, joissa Sydämen Mestari alkaa kapinoida Sydäntä vastaan valheellisilla väittämillä ja voi olla taustavaikuttajana esimerkiksi autoimmuunien sairauksien synnyssä.

Sydämen henkinen funktio on ottaa sisäänsä hänelle tuleva informaatio, käsitellä se, rikastaa se valovoimaisella, taivaallisella Hengen tuomalla viisaudella ja hyveellä ja lähettää sitten viesti kansalle, jotta kansa (muu elimistö) osaa reagoida viisaudella  elämän tapahtumiin. Sydän antaa itsensä ja ymmärryksensä toisille.  Jos se ei anna itseään, koko järjestelmä menee sekaisin. Antamalla itsensä ja ymmärryksensä  toisille, se rakastaa. Antamalla itsensä toisille, se näyttää hyveensä.  Antamalla itsensä, se kasvattaa itsessään, Hengessään ja sielussaan rakkautta.

Tämä rakkauden ideaa kuvaava energian liike hoitaa myös Sydäntä. Ideogrammia vastaava äänne on ”Ai”. LH

Sydämen toimintaa auttaaksemme itsessämme, halutessamme hoitaa tai ennaltaehkäistä sydän- ja verisuonisairauksia, tulee meidän toimia kansaansa rakastavan keisarin tavoin. Sydämen tunne on ilo, elämisen ilo, joka näkyy valoisana keveytenä elämän tilanteissa. Se näkyy luottamuksena siihen, että elämä kantaa.  Elämän rakastaminen on Sydämen terveyden vaalimista. Älä hellitä rakastamasta. Älä katkaise hyveen, taiteen, luovuuden, huumorin ja innostuksen kasvattamisen ja ilmentämisen kierrettä, sillä ne hoivaavat Sydäntä.

Jotta Sydän voisi säilyttää vahvana tahtonsa jatkaa elämistä Elämän itsensä tähden on vahvistettava sekä sydämen Elintä että sen  henkistä tasoa. Lujan elämisen tahdon avulla Sydän kestää, ymmärtää ja voi sopeutua vahingoittumattomana väkivallankin kohdatessaan. Toisaalta jos sydän ei liikutu väkivallasta, se ei ole myöskään terve.  Lisäksi särkyneen ja horjuvan Keisarin arvokkuutta ja kunniallisuutta tulee tukea, hätätilassa jopa elvyttää sen arvo uudelleen.

Sydämen toimintaan vaikuttavat tietenkin lisäksi verisuonien kunto, veren oikeanlainen koostumus ja itse sydämen fyysinen toiminta pumppausrytmeineen jne. Tämän tri Padillan antaman Sydäntä kokonaisvaltaisesti elvyttävän hoidon sisältämät energian värähtelijöiden nimet ovat myös voimallisia. Muinaisessa perinteessä hoidoissa käytettävien pisteiden nimistä luotiin laulut. Toistamalla pisteiden nimiä mielessäsi tai ääneen voit resitoida Sydämen voimaannuttamisen hoitoa vaikka kaikilla kolmella tavalla:

  • Xue Hai, Gao Huang, Tai Yuan, Yin Ling Quan, Nei Guan, Da Bao, Tan Zhong, Jing Shi, Xin Shu, Shen Ting, Tong Li, Ling Dao, Tong Li, Shi Gong, Shen Men.
  • Veren Meri, Vitaaliset Keskukset, Taivaallisen Kartanon Pohjaton Syvyys, Yinisen Kukkulan Lähde, Sisäinen Puomi, Suuri Kietoutuja, Rehellisyyden Keskusta, Voiman Siirron Aloittaminen, Kuljettaa Tarjotakseen Sydämelle, Sallimuksen Palatsi,  Kommunikaatio Sisäisen kanssa, Hengen Tie, Kommunikaatio Sisäisen kanssa, Jadetemppelin Soiva Kivi, Hengen Ovi.
  • Pisteiden nimet avattuna funktioonsa. Laulun yksi viesti voisi olla seuraava:  Veren meri ja vitaaliset keskukset kuljettavat elinvoiman taivaallisen kartanon pohjattomaan syvyyteen ja Yinisen kukkulan lähteeseen. Sisäinen puomi aukeaa ja suuri kietoutuja avaa rinnassa sijaitsevan rehellisyyden keskustan, jolloin voiman siirto Sydämestä voi alkaa. Henkäystä kuljetetaan Sydämelle ja Sallimuksen palatsiin, jolloin syntyy kommunikaatio sisäisen kanssa. Sydän elvyttää kunniallisen arvokkuutensa Hengen osoittaman Tien viestin virratessa kommunikaatioon sisäisen kanssa, jolloin Jadetemppelin soiva kivi alkaa kumuta kolkutellen Sydämen Hengen ovella sitä herkästi herätellen.

Akupunktuurin ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen ammattilaiset tietävät muut edellä mainittujen pisteiden hoitotavat, joissa kaikissa, erityisesti Sydäntä hoidettaessa, toimitaan lempeydellä ja herkin toimintatavoin. Pelkkä näiden pisteiden hieronta on jo hyvin vaikuttavaa.

Sydämen puhtauden vaaliminen on vaikea tehtävä, sillä elämme valtamedian arvostamien uutisten pommituksessa joka ainoa hetki. Se mikä oli ennen kaukaista tai joskus historian havinassa tapahtunutta on nyt aivan iholla. Siksi Sydämen rauhan säilyttämiseen on todella tarvetta.

Tämä on ILOa vastaava merkki. Se kuvaa juhlivaa henkilöä, joka kantaa paperilyhtyä. Lyhdyn valo leviää ymäpäristöön synnyttäen sielläkin iloa. Sydämen ILO TARTTUU. LH

Sydäntä voimaannuttaa luottamus Elämään, vakaa tahto elää, ilo ja inspiraatio, huumori ja rakkaus… Sydämeen, aivan jokaiseen Sydämeen, on majoittuneena universaali RAKKAUS ELÄMÄÄN.

Vakaasti luottaen Sydämen voimaan,

Kerkkoossa 26.8.2017

Linnin Höyhtyä

 

2 thoughts on “Sydämen voimaannuttamisesta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *